Rólunk

A CREC (Communion of Reformed Evangelical Churches – magyarul Református Evangéliumi Gyülekezetek Közössége) egy olyan egyházszövetség, amely gyökereiben Trinitárius, történelmileg a Reformáció örökségét folytatja és lelkületében Evangéliumi.

A CREC-t 1998-ban alapították meg az Egyesült Államokban, akkor még csak mindössze 3 gyülekezet laza szövetségeként. Azóta majdnem 100 gyülekezet csatlakozott ehhez a szövetséghez és immár kilenc országban és három kontinensen jelen van. A CREC nagyon fontosnak tartja az Egyház missziós küldetését és a hívek biblikus képzését.

Az egyes gyülekezetek relációja a CREC-hez konföderatív jellegű, azaz úgy lehetne leírni, mint „erős helyi gyülekezetek, laza közössége”. Ennek a szellemiségnek megfelelően az egyes helyi gyülekezetek megfelelően tudnak beilleszkedni az adott közösség kulturális kontextusába, a választott egyházi testületek révén az egyes gyülekezetek tudnak egymásról és segíteni tudnak egymásnak megmaradni a keresztyén ortodoxia határain belül.

2 című bejegyzés “Rólunk” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hello,

  My name is Timothy Thompson and I live in America. I am part of a small reformed church called Christ the King Church. One of our elders heard about Pastor Hadju through the CREC and your lecture on Hungarian history. He asked me to contact you to see about getting his email address. Would this be possible?

  If you need more information, please tell me.

  Thank you,
  Timothy Thompson

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s